Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

#Hats




Floppy hat: Η καπελίνα των 70s με το φαρδύ γείσο, ένα υπέροχο καπέλο για μποέμ σύνολα με μάξι και μίντι φορέματα, flared παντελόνια, μακριά παλτό και γούνινα σακάκια ή γιλέκα. Fedora: Το κλασικό αντρικό καπέλο, φτιαγμένο συνήθως από τσόχα, με το γείσο να πέφτει μπροστά πάνω στο πρόσωπο και πίσω να ανασηκώνεται ελαφρά. Υπέροχο σε androgyny σύνολα. Σκούφος: Η πιο εύκολη περίπτωση, το πιο απλό καπέλο. Τέλειο με κάθε είδους σύνολα, σε κάθε σχήμα προσώπου, μα κυρίως στις πιο απέριττες μορφές του: Ένα σκουφί με χοντρή πλέξη σε στυλ 70s, α λα Ali MacGraw στο Love Story -τέλειο για 70s σύνολα- και ένα απλό μαύρο σκουφί «του ψαρά», βασικό συστατικό για grunge σύνολα με αρβύλες, καρό πουκάμισα κ.λπ. Κασκέτο-τραγιάσκα: Επίσης υπέροχο σε ανδρόγυνα σύνολα, αυστηρά για το πρωί – είναι ένα εντελώς casual καπέλο. Μπερές: Φοβερή περίπτωση καπέλου, καθώς είναι πολύ κομψό, έχει χαρακτήρα, αλλά δεν δείχνει καθόλου εκκεντρικό. Ταιριάζει και σε πιο κοντά μαλλιά, του πάνε εξίσου οι αρβύλες και οι γόβες, είναι και επαναστατημένο και Parisian chic.


Styling & σιλουέτα: Προσοχή στις οδηγίες χρήσης
Floppy hat: Θέλει οπωσδήποτε μακριά μαλλιά, αλλιώς φαίνεται περίεργο και «παλιακό». Fedora: Το μικρό κομψό του μέγεθος επιτρέπει να συνδυάζεται με πιο κοντά μαλλιά, «πιασμένα» μαλλιά, καρέ, καθώς και με μεγάλα σκουλαρίκια. Αν είσαι ψηλή: Δείχνεις πιο σωστή αναλογικά με καπέλα flat στην κορυφή του κεφαλιού. Αν είσαι petite: Το φαρδύ γείσο μπορεί να σε κάνει να δείχνεις σαν μανιτάρι! Προτίμησε τα πιο «μαζεμένα» γείσα. Όσο πιο ψηλό στην κορυφή, τόσο πιο πολύ θα σε ψηλώσει το καπελάκι σου.



Διάλεξε καπέλο ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου
Οβάλ πρόσωπο: Τα καπέλα με φαρδύ γείσο είναι αυτά που το κολακεύουν περισσότερο.
Στρογγυλό πρόσωπο: Τα λοξά ασύμμετρα γείσα δημιουργούν γωνίες – δοκίμασέ τα. Απόφυγε τα καπέλα που είναι πολύ στρογγυλά ή μυτερά στην κορυφή.
Τετράγωνο πρόσωπο: Τα πολύ ψηλά ή στρογγυλεμένα καπέλα σου ταιριάζουν πολύ. Πρόσθεσε άφοβα μακριά σκουλαρίκια.
Μακρόστενο πρόσωπο: Τα καπέλα με φαρδύ γείσο είναι φτιαγμένα για σένα. Απόφυγε τα μακρόστενα.
Τριγωνικό πρόσωπο: Σου πηγαίνουν τα καπέλα με στενό, ασύμμετρο γείσο και ψηλή κορυφή.
Σε κάθε περίπτωση: Η κορυφή του καπέλου δεν πρέπει να είναι πιο στενή από την απόσταση ανάμεσα στα ζυγωματικά σου!


stylista.gr
Demmy L.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου