Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Stylish θησαυροι στο..Μοναστηράκι!


Οι απανταχού fashionistas παραγγέλνουν grecian σανδάλια από τα μεγαλύτερα e-shops, οι σχεδιαστές στρέφουν το βλέμμα στα ταγάρια και ο μαίανδρος αποτελεί ένα διαχρονικό σημείο αναφοράς στα catwalks των μεγαλύτερων οίκων. Να τι ανακαλύψαμε στην πηγή του ελληνικού φολκλόρ, το Μοναστηράκι;


Προειδοποίηση: μην επιδοθείς σε ένα shopping spree δίχως όρια! Οι σωστές αγορές απαιτούν αισθητικό κριτήριο και διακριτικό ζύγισμα ανέσα στο εκβιομηχανισμένο τουριστικό κιτς και στο γνήσιο, δωρικό, αρχαιοελληνικό στιλ. Άλλωστε εσύ στοχεύεις στο κοπλιμέντο του "Ωραίο φόρεμα" και καθόλου στο "Στάσου μύγδαλα"!

Εμείς ανακαλύπτουμε για σένα τις σωστές διευθύνσεις που θα σε βγάλουν από τον τουριστικό κικεώνα και θα σε εφοδιάσουν με τα σωστά κομμάτια για την παραλία, το club και το νησί!



Ξεκινάμε ψάχνοντας το σωστό φόρεμα. Η αφετηρία είναι η κεντρική πλατεία στο Μοναστηράκι! Αφότου περάσεις από όλα τα μαγαζάκια κατά μήκος των στενών, κατέβεις σε υπόγεια, ανέβεις σε πατάρια, χαθείς ανάμεσα στους τουρίστες και παρασυρθείς σε μια διατροφική ατασθαλία (το frozen yogurt είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της βόλτας στο κέντρο) θα καταλήξεις κάπου στην Πλάκα έχοντας δει δεκάδες εκδοχές του αρχαιοελληνικού φορέματος!




Προτίμησε ένα κομμάτι απλό, χωρίς μεταλλικά στολίδια, παγιέτες και χάντρες! Τα χρώματα που προτιμάμε είναι λευκό αλλά και κοραλί, μοβ, γαλάζιο! Εάν αυτό που δοκιμάζεις δεν είναι 100% βαμβακερό πήγαινε αμέσως στο επόμενο κατάστημα. Οι τιμές τους ξεκινούν από 20 και φτάνουν τα 35 ευρώ, αλλά στο μοναστηράκι βρίσκεσαι: μην ντραπείς να κάνεις παζάρια. Είναι μέσα στο πρόγραμμα και θα σε κάνει ακόμη πιο περήφανη για την αγορά σου!



Ένα κομμάτι που θα ανακαλύψεις και αξίζει να πειραματιστείς είναι οι μάξι, μεταξένιες φούστες με διάφορα prints! Θα τις βρεις σε πολλά μαγαζιά και μπορείς να τις φορέσεις τόσο ως φούστα αλλά και ως φόρεμα συνδυασμένα με απλά σανδάλια και καπέλο τύπου fedora!

Τα αξεσουάρ είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο του grecian shopping! Στην πρώτη πράξη του έργου πρωταγωνιστούν τα δερμάτινα φλατ σανδάλια! Εάν δεν είχες μπει στο πειρασμό να τα αποκτήσεις στις περσινές καλοκαιρινές διακοπές, τώρα ήρθε η ώρα! Το καφέ δέρμα σε συνδυασμό με το λιτό σχέδιο τα καθιστούν μια κλασική επιλογή για το καλοκαίρι! Μπορείς να τα φορέσεις με κάθε φόρεμα που επιδέχεται φλατ, να τα συνδυάσεις με τζιν, με σορτσάκι, με ό, τι σε κάνει να νιώθεις άνετα!



Οι τσάντες με κρόσσια και μαιάνδρους αλλά και τα all time classic ταγάρια είναι ένα πιο δύσκολο κομμάτι για να κρατήσεις.  Ενδείκνυνται για νησί ή για προορισμούς με μικρή χιλιομετρική απόσταση από την παραλία! Απέφυγε τα στην πόλη, κράτησε τα όμως στην παραλία για να νιώσεις σαν την πριγκίπισα Σοράγια στη Μύκονο του '70. Απέφυγε οπωσδήποτε να φορέσεις grecian φόρεμα, σανδάλια και ταγάρι σε μια εμφάνιση, εκτός αν έχει ανοίξει το τριώδιο ή σε έχουν καλέσει σε tonga πάρτι.



Τα ταγάρια αλλά και τα "ταγαροειδή" backpacks ταιριάζουν σε αεροδρόμια και ακτοπλοικές γραμμές. Είναι ένα υπέροχο συμπλήρωμα του ανάλαφρου styling στις διακοπές και στις εξορμήσεις στις παραλίες. 



Ένα άλλο κομμάτι της αγοράς αξεσουάρ στο Μοναστηράκι αποτελείται από τα δερμάτινα σακίδια και τις τσάντες που φοριούνται χιαστί. Μέχρι σήμερα αυτά τα κομμάτια κατασκευάζονται με τον παραδοσιακό τρόπο από τους τεχνίτες που ζουν και εργάζονται στην Πλάκα. Πρέπει να ξέρεις ότι το χρώμα του δέρματος αλλάζει με την πάροδο του χρόνου και καθώς αποκτάς πιο... στενή σχέση μαζί του! Υπάρχει και ένα ειδικό λάδι με το οποίο καθαρίζεις την τσάντα και θρέφει το δέρμα δίνοντας του μια ιδιαίτερη καφέ λάμψη.





Info:
Amazonas: Ανδριανού 98, Πλάκα, Αθήνα τηλ.: 210 3214267
Cotton Club: Αδριανού 102 & Αδριανού 84, τηλ.: 210 3246488, 210 3214224, 210 3210370
Giras: Πανδρόσου 21 & Καπνικαρέας 17, τηλ.: 210 3221242
Greek Art: Αιώλου 9, τηλ.: 210 3216119
Little Art Bazaar: Πλατεία Μοναστηράκι , τηλ.: 2103213153 
 
πηγη missbloom.gr
Demmy L.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου