Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Fair trade Παλαιστινιακά σανδάλια

Κάντε τα ethnic ψώνια σας, βοηθώντας τον Παλαιστινιακό λαό.
Ήρθε το καλοκαίρι και έφτασε ταυτόχρονα η ώρα να ψωνίσετε τα καθιερωμένα σανδάλια των διακοπών σας. Αντί για τα κλασικά καταστήματα όμως, φέτος επιλέξτε τον Σπόρο για τα ψώνια σας, αφού σε συνεργασία με τον ιταλικό συνεταιρισμό δίκαιου εμπορίου Nazca, παίρνει μέρος στο πρόγραμμα «Peace Prints». Αυτό πραγματοποιείται εδώ και δυο χρόνια στην Παλαιστίνη από κοινού με την ιταλική ΜΚΟ Vento di Terra και έχει ως στόχο την ενδυνάμωση της μικρής οικοτεχνικής παραγωγής στους προσφυγικούς καταυλισμούς τόσο της Παλαιστίνης όσο και του Ισραήλ.
Η ποσότητα παραγωγής είναι περιορισμένη, λόγω του εμπάργκο που επιβάλλει το Ισραήλ στην παλαιστινιακή αγορά αλλά και της δυναμικότητας του συνεταιρισμού, ωστόσο η Nazca διαθέτει τα σανδάλια του συνεταιρισμού σε 130 μαγαζιά δίκαιου εμπορίου στην Ιταλία, ενημερώνοντας παράλληλα για την παλαιστινιακή πραγματικότητα. Το 2010 πουλήθηκαν περίπου 10.000 ζευγάρια και στόχος είναι να πωληθούν ακόμη περισσότερα προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του εγχειρήματος.
Ο Σπόρος διαθέτει μερικά ζευγάρια και μαζεύει προπαραγγελίες στο info@sporos.org μέχρι τις 17 Ιουνίου με στόχο να έρθει τελικά μία αξιοπρεπής ποσότητα από την Ιταλία. Δείγματα μπορείτε να βρείτε στον Σπόρο, η τιμή τους είναι γύρω στα 20 ευρώ μαζί με τα έξοδα αποστολής και μια ιδέα για τα σχέδια, στη Photo Gallery. Λάβετε υπ' όψη πως στις παραγγελίες σας θα πρέπει να σημειώσετε ένα νούμερο μεγαλύτερο από αυτό που φοράτε κανονικά.



πηγη queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου