Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Classic γυαλιά: Μια αγάπη για το καλοκαίρι

Γιατί να τα αγοράσεις; Γιατί θα τα φοράς για πάντα!

Τα γυαλιά ηλίου εκπροσωπούν και μία κουλτούρα, ένα στυλ, μία εποχή! Μη διστάσεις να επενδύσεις στο ζευγάρι που αντιπροσωπεύει το προσωπικό σου στυλ, καθώς θα το φοράς για μια ζωή. Η Stylista σε βοηθά να διαλέξεις τα γυαλιά που σου ταιριάζουν:

Wayfarers α λα Audrey Hepburn
Από το 1952 που τα φόρεσε η Audrey Hepburn στο ‘Πρόγευμα στου Τίφανι’ μέχρι και σήμερα, τα wayfarers σε κάθε τους μέγεθος αποτελούν το πιο cool γυαλί ηλίου. Αν γυρεύεις κάτι διαχρονικό και κλασικό, προτίμησέ τα σε μαύρο χρώμα ή ταρταρούγα. Αν πάλι ανήκεις στη νέα γενιά ροκ τύπων ή εναλλακτικού στυλ, τότε μία μεγάλη γκάμα χρωμάτων και μοτίβων που ανανέωσαν τα κλασικά wayfarer θα σε ενθουσιάσει!
Aviators α λα Top Gun:
Σίγουρα έπαθες κι εσύ πλάκα όταν αντίκρυσες τον Tom Cruise στο Top Gun…  Τα γυαλιά ηλίου Aviators τα χρωστάμε στην πολεμική αεροπορία! Κλασικά γυαλιά, σε λιτή γραμμή με αέρα… αεροσκάφους! Στην αγορά υπάρχουν κλασικά σχέδια αλλά και πιο ενημερωμένα, με ιδιαίτερες λεπτομέρειες στο σκελετό και στους βραχίονες και ποικιλία χρωμάτων.
Windsor α λα John Lennon
Πρόκειται για τα μικρά στρογγυλά γυαλιά με τους βραχίονες που μπαίνουν πίσω από τα αφτιά. Θυμίζουν τον John Lennon και τον Woody Allen! Στις πιο πρόσφατες φαν του στυλ ανήκει και η Julia Roberts. Αν το στυλ σου χαρακτηρίζεται ως intellectual chic, τότε δεν έχεις παρά να τα αγοράσεις.
Cat-eye α λα Dita Von Teese
Ένα ακόμη γυαλί για το οποίο πρέπει να ευχαριστούμε την Audrey Hepburn. Οι λάτρεις του retro στυλ δεν αλλάζουν την "πεταλούδα" με τίποτε. Η γενιά των 50s τα αποθέωσε και τώρα πάλι βρίσκονται στην καλύτερη φάση τους με την Kristen Dunst και τη Dita Von Teese να παραδίδουν μαθήματα κομψότητας.
Μεγάλα, κοκάλινα α λα Jackie O (ή αν θες και α λα Victoria Beckham)
Τα μεγάλα, κοκάλινα γυαλιά, ειδικά με σκούρο φακό, είναι ο τέλειος σύμμαχός σου κατά των μαύρων κύκλων ενώ παράλληλα σου χαρίζουν αξεπέραστο resort style. H Jackie O τα πρωτολάνσαρε, οι stars ανά τον κόσμο τα λατρεύουν το ίδιο - αν κι εσύ ανήκεις στην κατηγορία "classic and classy", δεν έχεις παρά να επενδύσεις! Εναλλακτική λύση: Η ταρταρούγα και οι ντεγκραντέ φακοί.


πηγη stylista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου