Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Εκπτώσειιις!

Tips για έξυπνο shopping στις εκπτώσεις

Ιούλιος, και η εποχή των εκπτώσεων πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς. Και ενώ για πολλούς αυτή η περίοδος μοιάζει με όνειρο, σε κάποιους θυμίζει εφιάλτη. Μη φοβάστε, όμως. Με λίγη οργάνωση και τη σωστή στρατηγική, μπορείτε εύκολα να «δαμάσετε» τα ψώνια στις εκπτώσεις.
Θυμηθείτε ότι το shopping στην περίοδο των εκπτώσεων διαφέρει κατά πολύ από τις καθιερωμένες αγορές. Και σίγουρα απαιτεί περισσότερη σκέψη από το να αρπάξετε ότι βρείτε μπροστά σας –η αλήθεια είναι ότι μπορείς να παρασυρθείς πολύ εύκολα μπροστά στη θέα κομματιών 50 τοις εκατό κάτω της κανονικής τιμής. Ιδού, λοιπόν, μερικά βασικά tips:

  • Αρχικά, μάθετε πότε ξεκινούν οι εκπτώσεις. Η σωστή ενημέρωση θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε τις αγορές σας νωρίτερα και, λογικά, να έχετε περισσότερες επιλογές στη διάθεσή σας.
  • Μόλις μπείτε στο κατάστημα, ρίξτε πρώτα μια γενική και προσεκτική ματιά στο χώρο. Ξεκινήστε την «εξερεύνησή» σας από τα πίσω ράφια και κρεμάστρες και προχωρήστε σταδιακά προς τα εμπρός. Αν σας αρέσει κάτι ή αν νομίζετε ότι μπορεί να σας αρέσει, αρπάξτε το. Μπορεί να μην το ξαναδείτε –θα κάνετε το ξεκαθάρισμα αργότερα. Ρίξτε μια δεύτερη ματιά στα κοντινά του κομμάτια, αφού συνήθως τα καταστήματα τείνουν τα τοποθετούν ομοειδή πράγματα δίπλα δίπλα.
  • Αφού ξεχωρίσετε κάποια κομμάτια, απευθυνθείτε στους πωλητές και ρωτήστε τους αν υπάρχουν πράγματα με τα οποία θα μπορούσατε να συνδυάσετε τις επιλογές σας. Μην είστε πιεστικές, οι εκπτώσεις είναι ιδιαίτερα κουραστική περίοδος για τους εργαζόμενους στα καταστήματα.
  • Θυμηθείτε: συνήθως τα  πράγματα που βρίσκονται σε έκπτωση είναι από περασμένες σεζόν και δεν αντιπροσωπεύουν τις νέες τάσεις. Φροντίστε, λοιπόν, να ψωνίστε ρούχα που έχουν σχέση με τις τάσεις αλλά δεν τις ακολουθούν κατά γράμμα. Για παράδειγμα, τα καρό χειμωνιάτικα  πουκάμισα μεταφράζονται σε πουκάμισα με παρόμοιο σχέδιο αλλά πιο λεπτά υφάσματα.
  • Κλασικές αγορές κατά τις εκπτώσεις αποτελούν τα τζιν και τα πουλόβερ, αφού οι οίκοι βγάζουν συνέχεια τα βασικά τους σχέδια.
  • Παραμείνετε ήρεμη και συγκεντρωμένη. Μόνο και μόνο επειδή ένα κατάστημα έχει σημαντική ποσότητα κομματιών σε χαμηλές τιμές δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγοράσετε και καινούργια γκαρνταρόμπα. Προσπαθήστε να βρείτε κομμάτια που σας αρέσουν πραγματικά. Αν δεν βρείτε, μην ανησυχείτε. Απλά, δοκιμάστε ένα άλλο κατάστημα.
 πηγη fashionlove.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου