Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Do's and Dots: Κάνε πουά-ματ στην πιο fresh τάση!



Μια από τις πιο τέλειες τάσεις της σεζόν είναι βασισμένη στις τελείες. Γεγονός διόλου τυχαίο, όπως και το ότι η Stylista το ξεχώρισε αμέσως και στο παραδίδει έτοιμο για... φόρεμα!


Πού είδαμε το trend: Το χαρακτηριστικό μοτίβο -«polka dots» το ονομάζουν οι αγγλόφωνοι- εμφανίστηκε στις πασαρέλες των Marc Jacobs, Stella McCartney, Diane Von Furstenberg, Gucci, καθώς και στις ενδυματολογικές προτιμήσεις των σταρ: Έχουμε ήδη δει την Βίκυ Καγιά με θεσπέσιο πουά φόρεμα Prada, την Έβελυν Καζαντζόγλου να «ροκάρει» στυλιστικά συνδυάζοντας πουά μπαρέτες Bordello με το ριγέ της outfit και την Cheryl Cole να λάμπει μέσα σε ένα girlie-chic γλύκισμα με τελίτσες από τη σειρά Sonia by Sonia Rykiel. Τι μένει τώρα; Να δούμε πώς θα το φορέσουμε για να λάμψουμε κι εμείς!
Οδηγίες χρήσης
- Για αποτέλεσμα αδιαμφισβήτητα κομψό και ταιριαστό σε κάθε ηλικία: προτίμησε να ρίξεις ένα μόνο πουά στοιχείο πάνω σε ένα απέριττο σύνολο – π.χ. μια πουά κοντομάνικη πουκαμίσα πάνω από μια μαύρο pencil φούστα κι ένα ζευγάρι nude γόβες.
- Age appropriate, να άλλο ένα tip: Αν διαλέξεις ένα πουά σε πιο «σκούρα» χρώματα, που δεν δημιουργεί έντονη αντίθεση πάνω στο ύφασμα (π.χ. μαύρες τελίτσες πάνω σε γκρι φόντο), μπορείς να φορέσεις το μοτίβο σχεδόν σε κάθε ηλικία.
- Age appropriate, να κι ένα τρίτο tip: Όσο πιο μικρό το πουά, τόσο πιο διαχρονικά chic. Με τα πιο μεγάλα μπαίνουμε οριακά στην κατηγορία «καρτούν», πράγμα όχι πάντα επιθυμητό.
- Αξεσουάρ το ανάγνωσμα: Ο χρήσιμος κανόνας που πολλές φορές σου θυμίζει η Stylista θέλει τα trends πιο εύκολα στην εφαρμογή και πιο διακριτικά μέσα από τα αξεσουάρ: Αν π.χ. σου φαίνεται αδιανόητο να φορέσεις ένα κατακόκκινο φόρεμα, κάνεις πιο εύκολη την εφαρμογή του trend μια κόκκινη τσάντα. Το πουά είναι η εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Μια polka-dot μπαρέτα ή τσαντάκι «μαρκάρει» πολύ περισσότερο στο μάτι από μια polka-dot φούστα ή τοπ. Γι’ αυτό και οι τελίτσες μας θέλουν προσοχή και μέτρο. Προς αποφυγή λαθών και υπερβολών, φοράς ένα μόνο πουά αξεσουάρ πάνω σε ένα εντελώς μονόχρωμο και απέριττο σύνολο.
- Παιδί μου εσύ, απόφυγε τον υπερβολικά «παιδικό» συνδυασμό των πουά με ντένιμ.
- Οι νεότερες της παρέας ας συνδυάσουν μια polka-dot φούστα με t-shirt και αρβύλες, όπως η Selena Gomez. Rock on!
- Θέλεις να ακολουθήσεις το trend χωρίς να… προσθέσεις στις καμπύλες σου; Παίξε με τοπ, φουλάρια, clutches.
Bonus – Μια εντελώς «άχρηστη» αλλά χαριτωμένη πληροφορία:
Ε: Γιατί τα πουά λέγονται «polka dots»;
Α: Διότι η αυξημένη δημοτικότητα της πόλκας τον 19ου αιώνα οδήγησε στο να προκύψουν διάφορα ρούχα, αξεσουάρ και άλλα είδη που, προκειμένου να πουληθούν στις γοητευμένες με τον εν λόγω χορό μάζες, διάφοροι δαιμόνιοι απλά «κολλούσαν» τη λέξη «polka» στο όνομά τους. Έτσι τότε είχαμε «καπέλα πόλκα», «κάλτσες πόλκα», «κουρτίνες πόλκα» και ό,τι άλλο φανταστείς. Από την όλη τρέλα της εποχής, το μόνο που επέζησε είναι το αγαπημένο μοτίβο με την ονομασία «polka dots», «τελείες πόλκα», μέχρι σήμερα.
Credits:
1: Πουά τσάντα, Vassilis Emmanuel Zoulias
2: Πουά γόβες, Bordello
3: Πουά τοπ, 297€, Tucker
4: Πουά pencil φούστα, 920€,  Marc Jacobs


πηγη stylista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου