Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Savage Beauty: Οι δημιουργίες του Alexander McQueen επιστρέφουν σπίτι τους (;)

Θα έρθει στην Ευρώπη η πιο επιτυχημένη fashion έκθεση όλων των εποχών;



Με την έκθεση Savage Beauty έχουμε ασχοληθεί πολύ από την πρώτη ημέρα των εγκαινίων της, μέχρι και το τελευταίο σαββατοκύριακο λειτουργίας της, όταν έσπασε κάθε ρεκόρ επισκέψεων του Μητροπολιτικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης, με πάνω από 650.000 επισκέπτες να βρίσκονται εκεί για να δουν από κοντά τα έργα μίας σπάνιας ιδιοφυίας της μόδας. Από όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με την έκθεση, γύρω στο Νοέμβριο του 2010 που ανακοινώθηκε η διεξαγωγή της, μέχρι τις αρχές του Αυγούστου που τελείωσε, αυτό που με «έτρωγε» ήταν η διακαής επιθυμία μου να την δω από κοντά.
Και επειδή οι καιροί είναι χαλεποί, για να πεις ότι πετάγεσαι μέχρι το Μεγάλο Μήλο για μία έκθεση (ακόμα κι αν αυτή είναι η Savage Beauty), ευχόμουν αυτή να ερχόταν με κάποιο τρόπο στην Ευρώπη, και υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι, αν αυτό γίνει, θα πάω να την δω. Προφανώς, την ίδια επιθυμία μοιράστηκαν μαζί μου χιλιάδες Ευρωπαίες fashionistas, και σύντομα στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε η αίτηση για μεταφορά της έκθεσης στο σπίτι του οίκου McQueen, το Λονδίνο. Σε sites όπως αυτά της Guardian, Huffington Post, Style Bubble και Grazia συγκεντρώθηκαν πάνω από 2000 υπογραφές για το αίτημα και, σήμερα, η Melanie Rickey, fashion editor στο περιοδικό Grazia, δημοσίευσε στο blog της, fashedatlarge, την απάντηση των υπεύθυνων του οίκου Alexander McQueen σχετικά με το ενδεχόμενο.

«Ο οίκος Alexander McQueen εκτιμά το τεράστιο ενδιαφέρον του κοινού για την έκθεση Savage Beauty. Εδώ και λίγο καιρό, βρισκόμαστε σε συζητήσεις με έναν αριθμό πιθανών χώρων διεξαγωγής της στο Λονδίνο, αλλά, προς το παρόν, τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί. Σας επιβεβαιώνουμε ότι, μόλις επιβεβαιωθούν τα σχέδιά μας για την διεξαγωγή της έκθεσης στο Λονδίνο, θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωσή μας».

Δεν ξέρω πότε θα γίνει αυτό, αλλά ήδη ετοιμάζω βαλίτσες.

πηγη stylista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου