Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Η έκθεση φωτογραφίας του Karl Lagerfeld





Αν και ο Karl Lagerfeld έγινε διάσημος ως ο ταλαντούχος σχεδιαστής πίσω από τους οίκους Chanel, Fendi, αλλά και το προσωπικό του label, είναι γνωστό ότι ο ίδιος τα τελευταία χρόνια καταπιάνεται με πολλά, διαφορετικά projects. Ένα από αυτά (και, μάλλον το πιο αξιόλογο από τα side projects του) είναι η ενασχόλησή του με την φωτογραφία, η οποία και του προέκυψε τυχαία.



Κάποια στιγμή, για ένα δελτίο Τύπου της Chanel, χρειάστηκαν εκτάκτως κάποιες φωτογραφίες. Ο Karl Lagerfeld ήταν ο μοναδικός που μπορούσε να τις τραβήξει άμεσα. Πλέον, στο portfolio του Kaiser περιλαμβάνονται φωτογραφήσεις για τις καμπάνιες των οίκων Chanel και Fendi, το ημερολόγιο της Pirelli για το 2011, αλλά και editorial περιοδικών όπως το V και η Vogue.



Στις 6 Οκτωβρίου, στα πλαίσια της Salon de la Photo του Παρισιού, άνοιξε η έκθεση με τίτλο «Karl Lagerfeld». 30 αδημοσίευτες, ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Kaiser, καθώς και 30 φωτογραφίες άλλων μεγάλων καλλιτεχνών, όπως οι Henri Cartier-Bresson, Helmut Newton, Irving Penn και Robert Mapplethorpe, τις οποίες ο σχεδιαστής επέλεξε, αποκαλύφθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης.



Μεταξύ των φωτογραφιών- εκθεμάτων, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά πορτραίτα ανθρώπων από τους χώρους της μόδας, της  μουσικής και του σινεμά, όπως η Claudia Schiffer, η Clemence Poesy αλλά και δύο της Jane Birkin (ένα του 1968, με φωτογράφο την Barbara Sieff, αλλά και ένα πρόσφατο, από τον Lagerfeld).



«Σήμερα, η φωτογραφία είναι μέρος της ζωής μου», εξήγησε ο ίδιος ο Lagerfeld στους δημοσιογράφους που παραβρέθηκαν στα εγκαίνια. «Δεν μπορώ να φανταστώ πλέον την ζωή μου χωρίς αυτήν. Η ματιά μου πλέον είναι αυτή που αποτυπώνεται από τον φακό. Η φωτογραφία μου δίνει την δυνατότητα να βλέπω την δουλειά μου αποστασιοποιημένα, και με βοηθάει πολύ περισσότερο από όσο περίμενα».


πηγη stylista.gr
Demmy L.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου