Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Paris Fashion Week: Το show του οίκου Lanvin

 Ο Alber Elbaz σε νέες περιπέτειες

Ο χαρισματικός σχεδιαστής, αποφάσισε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να διαφοροποιηθεί σχεδιαστικά από το γνωστό ύφος των –πολύ επιτυχημένων-  συλλογών του και να αφήσει (έστω προσωρινά) πίσω του τις girlie, ντραπέ δημιουργίες που καθόρισαν το στυλ της γυναίκας Lanvin. Έτσι, για τη σεζόν Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2012 η συλλογή του, σε goth ύφος περιείχε ρούχα σε –ως επί το πλείστον- βασικά χρώματα, πιο αυστηρές γραμμές τις οποίες «δανείστηκε» από τα sportswear, πολυτελή υφάσματα και απροσδόκητα ευχάριστα «σκοτεινά» prints και διακοσμητικά στοιχεία.



Ψηλόμεσες, pencil φούστες tuxedo jackets με τονισμένους ώμους και μεταξωτά τοπ συνδυάστηκαν με τεράστια κοσμήματα- σταυρούς από μαργαριτάρια, δαχτυλίδια- αετούς, ζώνες με σκαλισμένες αγκράφες και prints ερπετών, που τυλίγονταν γύρω από τις λαιμοκόψεις στις μπλούζες και τους μηρούς στα παντελόνια.



Η πολυτελής, streetwear, ανδρόγυνη αισθητική των πρωινών εμφανίσεων έδωσε την θέση της σε υπέροχα βραδινά φορέματα από σιφόν, με ασύμμετρα κορσάζ, και πτυχώσεις στις διάφανες φούστες που φορέθηκαν με κορμάκια από ζέρσεϊ. Τα ντραπέ της συλλογής ήταν αρκετά διαφορετικά, πιο «αυστηρά» από αυτά που είχαμε –μέχρι στιγμής- συνηθίσει από τον οίκο Lanvin, ενώ τα κοψίματα σε κάποια από τα φορέματα ενώνονταν μεταξύ τους με μεγάλες παραμάνες, που θύμιζαν παλιές δημιουργίες του Versace.



Όλη η συλλογή είχε μία ακαθόριστη, 80’s αίσθηση. Η κάθε εμφάνιση έμοιαζε σχεδιασμένη με σκοπό να δώσει στην γυναίκα Lanvin μία ώθηση προς μέρη πιο «σκοτεινά», αλλά ταυτόχρονα πολύ πιο σαγηνευτικά.


πηγη stylista.gr
Demmy L.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου