Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Vintage shopping!



Ξεκινάω την περιπλάνηση μου στο κέντρο της Αθήνας προσπαθώντας να μάθω αν τελικά η φήμη για vintage γωνιές ισχύει ή είναι ακόμη ένας αστικός μύθος! Οι περισσότεροι που αγαπούν την τάση αντλούν τους θησαυρούς τους από τις οικογενειακές ντουλάπες ή από ταξίδια σε Λονδίνο και Βερολίνο. Περπατώντας στο Κολωνάκι ανακαλύπτω το Feeling Vintage και πίσω από τη βιτρίνα του ξεχωρίζω την Αννυ, μια γνήσια hipster που έχει εντρυφήσει εις βάθος στο vintage και έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πολύ ενημερωμένο κατάστημα.  Η αγάπη της για το vintage προέκυψε μετά την πρώτη της επίσκεψη σε vintage shop σε συνδυασμό με την αδυναμία της στα μοναδικά και ιδιαίτερα ρούχα που αποπνέουν την ατμόσφαιρα περασμένων δεκαετιών. Το κατάστημα ήταν το αποτέλεσμα μιας "χημείας",που ήρθε αβίαστα στη ζωή της, αφότου είχε ήδη δουλέψει κάποια χρόνια ως ενδυματολόγος και είχε σπουδάσει σχέδιο μόδας. 


Η Άννυ μου εξηγεί ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα σε vintage, retro και second hand, έννοιες συγκεχυμένες στο μυαλό μου. "Η διαφορά προέρχεται απο την ηλικία του ρούχου. Οταν αναφερόμαστε σε καποιο παλιό κομμάτι με πολύ συγκεκριμένη αισθητική π.χ. 50's, περιγράφουμε ένα vintage κομμάτι, χειροποίητο και μοναδικό. Το retro αφορά ρούχα απο τα 80's και τα 90's όπου η μόδα βιομηχανοποιείται, χανει την αίγλη της. Τα second hand είναι καθαρά σύγχρονα κομμάτια περασμένης σεζον ή κάποιων ετών πίσω." Αναρωτιέμαι αν υπάρχουν παγίδες που μπορεί να πέσει κάποιος ψάχνοντας για vintage θησαυρούς "Επειδή τα vintage είναι ιδιαίτερα παλιά κομμάτια, με συλλεκτική αξία, έχουν και μια αντίστοιχη τιμή. Το πώς διακρίνονται είναι θέμα μόδας, σε πια δεκαετία ανήκουν, ραφής και υφάσματος. Γενικά τα ρούχα από δεύτερο χέρι είναι πιο οικονομικά από του εμπορίου και σίγουρα φαίνεται και η διαφορά τους στυλιστικά."

Υπάρχει άραγε ελληνικό κοινό στο vintage; Τι ψάχνουν κυρίως οι γυναίκες; "Το κοινό έχει διευρυνθεί αρκετά χάρη στα media και την καθημερινή δική μας προσπάθεια να κάνουμε το κοινό να αγαπήσει τα vintage ρούχα. Ο νέος κόσμος συνδυάζει το φασισμό της εμπορικής μόδας και το vintage διαμορφώνοντας ενα προσωπικό στυλ, φτιάχνοντας μια εικόνα δική του, γιατί υπάρχει η ανάγκη για διαφορετικότητα. Γενικά οι πελάτες δεν ψάχνουν κάτι συγκεκριμένο γιατί είναι όλων των ηλικιών. Ανάλογα με τις εκάστοτε τάσεις θέλουν κομμάτια σε καλή κατάσταση, με καλή τιμή που να μπορούν να φορεθούν με μοντέρνο τρόπο αναδικνύοντας την "παλιακή" αισθητική του ρούχου."



Από που εισάγεις τα ρούχα του Feeling Vintage και που κυμαίνονται οι τιμές; "Φέρνω τα ρούχα απο Βερολίνο, Λονδίνο και Ρώμη. Οι τιμές στο μαγαζί κυμάινονται για τις μπλούζες από 3 εως 15 ευρώ, για τα φορέματα από 10 εώς 35, για τις φούστες και τα παντελόνια από 5 έως 20 και εως 25 ευρώ για τα δερμάτινα αξεσουάρ." Είναι λοιπόν μια πολύ οικονομική λύση για όλους όσους έχουν βαρεθεί να φοράνε τα ίδια και θέλουν να δώσουν προσωπικότητα στο στιλ τους χωρίς να ξοδέψουν μια περιουσία.

Φωτογραφίες: Χρήστος Τζίμας, Styling: Άννυ Χασομέρη, όλα τα ρούχα είναι από το κατάστημα Feeling Vintage, Σόλωνος 41, Κολωνάκι Τηλ.: 210 3607143, www.feelingvintage.gr

πηγη missbloom.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου