Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

winter dresses

Χωρίς αυτά, η εποχή που διανύουμε θα ήταν εντελώς βαρετή, γεμάτη «χοντρά» παντελόνια και πουλόβερ: Τα winter dresses είναι πιθανότατα το πιο θηλυκό ρούχο της εποχής, αφού συνδυάζουν μοναδικά τη θηλυκότητα του φορέματος με τη θερμή, άνετη αίσθηση ενός βασικού χειμωνιάτικου ρούχου. Η Stylista φροντίζει να πάρεις μόνο τη ζεστασιά, όχι τον όγκο, μέσα από flattery tips και έξυπνα σεταρίσματα με άλλα basics της εποχής.


Κανόνες κολακείας: Τι κοιτάζουμε πάνω στο σώμα
- Οι οριζόντιες ρίγες ορίζουν μοναδικά τη σιλουέτα και όχι, δεν παχαίνουν. Ειδικά πάνω σε ένα πιο λεπτό ύφασμα τύπου ζέρσεϊ ή πάνω σε ένα σχετικά λεπτό πλεκτό.
- Sweater dress: Κοινώς, το φόρεμα-πουλόβερ. Σε απλή, «λεία» πλέξη, είναι υπέροχο για κάθε σωματότυπο. Σε πιο περίπλοκες και 3D υφές (πλεξίδες κ.λπ.) το προτιμάμε μόνο αν διαθέτουμε ψηλόλιγνη σιλουέτα.
- Utility chic: Μια πιο λεπτεπίλεπτη κατηγορία με hi-tech υφάσματα και στρατηγικά τοποθετημένα φερμουάρ / τσέπες (α λα Atos Lombardini). Υπέροχα αδυνατιστική για κάθε πληθωρικό σωματότυπο, ειδικά όταν συνδυάζεται με σκούρους τόνους όπως το μαύρο, το ανθρακί, το navy blue.
- Εμπριμέ: Κι όμως, στην κλασική χειμερινή busy εκδοχή τους και σε ένα μεσαίο μέγεθος (όπως το H&M που προτείνει η Stylista) δεν παχαίνουν καθόλου, μα καθόλου. Μια δοκιμή θα σε πείσει.
- Τα φαντεζί: Προσέχουμε πού «πέφτουν» οι πιο busy λεπτομέρειες. Π.χ. στο φόρεμα D&G μας «βολεύουν» τα prints στο πάνω μέρος του σώματος και η μονοχρωμία χαμηλά αν διαθέτουμε σωματότυπο-αχλάδι. Στην περίπτωση του πληθωρικού μπούστου, προτιμάμε ένα… ενιαία φαντεζί κομμάτι (όπως το Fullah Sugah)

πηγη stylista.gr
Demmy L.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου