Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Το «Θeros» του Δημήτρη Πέτρου

Σε κλειστό (και εκλεκτό) κύκλο η παρουσίαση της νέας συλλογής του σχεδιαστή

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο Δημήτρης Πέτρου έχει καταφέρει να περάσει λίγο πιο μπροστά από την υπόλοιπη ομάδα των ανερχόμενων ελλήνων designers. Είναι τα τελευταία δύο shows του που έκαναν τη διαφορά. Εξαιρετικά, οργανωμένα ως την τελευταία λεπτομέρεια, ξεχωριστά.
Ο Δημήτρης πάντα διαλέγει ένα concept, πρωτότυπο και δυνατό που αγκαλιάζει τα επιμέρους κομμάτια της προετοιμασίας και της παρουσίασης και μένει στο μυαλό του θεατή. Κάθε show είναι από μόνο του μια παράσταση για την οποία ενώνει τις δυνάμεις της μια ομάδα ταλαντούχων ανθρώπων χωρίς –και αυτό είναι το σημαντικότερο– τα ρούχα να «χάνονται» κάτω από εφέ εντυπωσιασμού και τη λάμψη των celebrities . Αντίθετα, η παράσταση είναι αυτή που μεταφέρει το συναίσθημα των ρούχων. Το «Θeros» είχε πολλά στοιχεία που τράβηξαν το ενδιαφέρον μας από την πρώτη στιγμή. Οι χορευτές που έκαναν την εισαγωγή μας εντυπωσίασαν, ήταν όμως τα ίδια τα ρούχα αυτά που έκλεψαν την καρδιά μας. Τόσο τα αντρικά όσο και τα γυναικεία ήταν φορέσιμα χωρίς να υστερούν πρωτοτυπίας και ενδιαφερόντων λεπτομερειών ενώ το πάντρεμα των διαφορετικών υφασμάτων και υλικών ήταν εξαιρετικά ευχάριστο στο μάτι. Δέρμα, σουέντ, λινό, μετάξι και μια δόση denim σε ταμπά, σκούρες μπλε και καφέ αποχρώσεις, μαντήλια δεμένα μεταξύ τους και αναπάντεχοι συνδυασμοί έδωσαν τη χαρακτηριστική ταυτότητα της συλλογής.
Από τη front row δεν θα μπορούσαν να λείψουν αγαπημένοι φίλοι του σχεδιαστή όπως η Τάμτα (με εκπληκτικό DP FW 2011 φόρεμα,) η αγαπημένη στυλίστρια της Stylista Αλεξάνδρα Κατσαΐτη, ο Λάκης Γαβαλάς και ο Άλεξ Καββαδίας.
Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην δώσουμε συγχαρητήρια στην ομάδα του Γιάννη Μαρκετάκη και της Max Factor για το φοβερό μακιγιάζ της επίδειξης. Ελαφρύ, φυσικό και φρέσκο, ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι.

πηγη stylista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου