Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Let the sun shine

Ιδού ο ήλιος, ιδού και το καπέλο

sun hat
Ένα πλατύγυρο -ψάθινο κατά προτίμηση- καπέλο είναι πάντα απαραίτητο για να προφυλάσσεστε από τον ήλιο, ή για να κρύβεται τα ταλαιπωρημένα από τη θάλασσα μαλλιά σας. Επίσης, δίνει στον κόσμο να καταλάβει ότι είστε σε διακοπές (ακόμη και αν δεν είστε), ειδικότερα όταν συνδυάζεται με φόρεμα παραλίας και εσπαντρίγιες. Αυτού του είδους το καπέλο σχετίζεται με ανέμελες γυναίκες που δεν έχουν τίποτα άλλο να κάνουν τη μέρα που το φοράνε, πέρα από το να χαμογελάνε. Και θα έπρεπε όλες να φιλοδοξούμε να μοιάζουμε με μια γυναίκα που δεν έχει κάτι να κάνει, πέρα από το να ζήσει τη ζωή της…
  • Ο Μichael Kors σχεδιάζει πολύ όμορφα καπέλα για την παραλία.
  • Γενικότερα, το ιδανικό καπέλο το αποκτούμε σε κάποια παραθαλάσσια αγορά.
  • Θα πρέπει να χωράει εύκολα στις αποσκευές σας -στο κάτω κάτω, πρέπει να είστε πάντα έτοιμες για περιπέτειες.

Ένα καπέλο για κάθε πρόσωπο…
Το να βρει κανείς το ιδανικό καπέλο δεν είναι δύσκολη υπόθεση. Αντίθετα, γίνεται εύκολη αν ξέρει το σχήμα προσώπου του:
  • Οβάλ ή τριγωνικό πρόσωπο
Οι γυναίκες με οβάλ ή τριγωνικό πρόσωπο είναι τυχερές και μπορούν να φορέσουν τα πάντα. Θυμηθείτε, όμως: η βάση του καπέλου (το κομμάτι που μπαίνει στο κεφάλι) δεν πρέπει να είναι πιο στενό από τα ζυγωματικά σας.
  • Στρογγυλό ή τετράγωνο πρόσωπο
Αυτές οι γυναίκες θα πρέπει να φορούν το γείσο σε κλίση, ενώ η βάση του καπέλου θα πρέπει να είναι τόσο φαρδυά όσο το πρόσωπό τους. Καπέλα με φαρδιές, ψηλές βάσεις είναι ιδανικά.
  • Μακρύ, ορθογώνιο πρόσωπο
Αν έχετε μακρύ πρόσωπο, αποφύγετε τα ψηλά καπέλα. Τα πλατύγυρα καπέλα αντισταθμίζουν το μήκος. Μπορείτε, επίσης, να τραβήξετε κάτω το γείσο (μέχρι τα φρύδια σας) για να κρύψετε ένα μεγάλο μέτωπο.

Και θυμηθείτε…
Βεβαιωθείτε ότι φοράτε το σωστό μέγεθος.  Επιλέξτε ένα χρώμα που να κολακεύει το δέρμα σας. Αλλάξτε χτένισμα ανάλογα με το καπέλο που φοράτε -αν το καπέλο δεν χωράει, χτενίστε τα μαλλιά σας διαφορετικά.
by fashionlove.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου