Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Μαγιό και πως να το διαλέξεις (apo ton Tasso Sofroniou)

Επιτέλους ήρθε η ώρα να βρείτε το μαγιό που θα σας συντροφεύσει και φέτος το καλοκαίρι για να μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη και τις φωτογραφίες σας.
Η ημέρα που θα εμφανιστείτε στην παραλία στου κύκλους της μόδας είναι ευρέως γνωστή και ως «Judgment Day». Στην Ελλάδα, βέβαια, η ημέρα της κρίσης πιστεύαμε ότι θα ήταν η Πρωτοχρονιά του Millennium, όμως, παράλληλα με τις τάσεις της εποχής επήλθε μία παράταση, μία επιμήκυνση, ένα «τράτο» τέλος πάντων και τώρα η ημέρα της κρίσης θα είναι το Δεκέμβρη του 2012. Στις παραλίες, όμως, η ημέρα της κρίσης είναι καθημερινό φαινόμενο, καθώς με την έναρξη του καλοκαιριού, το κουτσομπολιό, τα περιττά κιλά και η ασπρίλα δεν κρύβονται.
Ευτυχώς η μόδα γαλουχημένη μέσα σε τόσο φιλόξενο περιβάλλον έχει μάθει να προστατεύει τους πιστούς της και σήμερα θα σας πω μυστικά και τρόπους να εντυπωσιάσετε, ακόμα και αν το σώμα της Gisele το βλέπετε μονάχα σε φωτογραφία.
Φέτος όπως θα έχετε πληροφορηθεί το χρώμα έχει την τιμητική του. Όταν λέω χρώμα μιλάμε για εκτυφλωτικές αποχρώσεις κίτρινου, πορτοκαλί, φούξια, lime, τυρκουάζ, φλούο ροζ και έπεται συνέχεια. Επίσης κλασικά και εικονογραφημένα είναι τα ριγέ, που σε διάφορες διαστάσεις, πάχη και συνδυασμούς μπορούν πραγματικά σε ορισμένες περιπτώσεις να φορεθούν αυτόνομα και ως βραδινά τοπ, ιδιαιτέρως αν είναι ολόσωμα , σέξι και αποκαλυπτικά. Ένα ελαστικό skinny jeans ή μία μακριά φαρδιά φούστα σε άλλο ριγέ θα σας κάνουν βασίλισσα της βραδιάς και πιθανό στόχο ζήλου και φθόνου από τις ανυποψίαστες συμπαριστάμενες στο χώρο. Φυσικά, το συγκεκριμένο look θα το υιοθετήσετε αν και εφόσον τα κιλά –όπως έχουμε ξαναπεί- δεν είναι πάνω από δέκα extra αναλογικά με το ύψος σας.
Τι κάνετε αν δεν προλάβατε το γυμναστήριο γιατί σας απήγαγε εξωγήινος και σας τάισε τάρτες φράουλα από το Zonar's προς χάριν επιστημονικής ανάλυσης για μία εβδομάδα non stop;
Διαλέγετε το μαγιό–καμουφλάζ. Δηλαδή: Μεγάλο στήθος με ολίγη κοιλίτσα, αλλά στενή μέση; Αν δεν θέλετε να βάλετε ολόσωμο, με βαθύ ντεκολτέ, μονόχρωμο μπορείτε να τονίσετε με εμπριμέ κιλοτάκι και μονόχρωμο cup σουτιέν τα σωστά σημεία. Έτσι το μάτι πάει εκεί που πρέπει. Από την μέση και πάνω κάνετε την ανήξερη.
είσαστε στενή πάνω αλλά φαρδιά κάτω, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν φοράτε string. Μπορεί η Jennifer Lopez να περηφανεύεται για τα οπίσθιά της, αλλά πάντα τα καλύπτει. Οι Βραζιλιάνες μπορεί να είναι «τσουπωτές» και να φοράνε string, μην ξεχνάτε όμως ότι παράλληλα χορεύουν υπέροχη σάμπα! Στοχεύστε στο ακριβώς αντίθετο εφέ. Μονόχρωμο, αλλά όχι βρακοζώνη από κάτω, χωρίς περιττές πλάγιες λεπτομέρειες. Τόσο όσο, έτσι ώστε να μην ακούσετε αρνητικά σχόλια στα πέρασμα σας, αλλά και να εντυπωσιάσετε με τις γνώσεις σας περί styling.
Βέβαια πάντα υπάρχει και η γενναία κατηγορία γυναικών, που νιώθει πολύ άνετα με το πως είναι και βρίσκουν τρόπο να έχουν στυλ ακόμη και ας μην είναι αυτό που λέμε Baywatch baby. Είναι μια κατηγορία από μόνες τους και χαίρομαι να τις βλέπω, γιατί έχουν αίσθηση του μέτρου, ξέρουν τις αδυναμίες τους, αλλά και τα πολύ δυνατά τους σημεία με πρώτο απ' όλα πως αυτό που τις κάνει αποδεκτές είναι ο χαρακτήρας τους και όχι τα κιλά τους ή το styling. Αυτές θέλω πολύ να τις συναντήσω σε μία παραλία φέτος γιατί απολαμβάνουν απροκάλυπτα τα donuts τους, αλλά τουλάχιστον δεν σπάνε νεύρα με το τάκα τούκα τις ρακέτας και την υστερία να «στρώνουν» το μαγιό, τουρλώνοντας και προκαλώντας με τα ζελεδάκια τους τον υποψήφιο γαμπρό. Γιατί όπως σοφά λέει και ο λαός μας «Το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται και ο παπάς».


πηγη queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου