Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Color: The Rules

Ανάμεσα στις τάσεις της σεζόν, το χρώμα ξεχωρίζει ως η πιο σημαντική, η πιο μεθυστική, η πιο ανεβαστική… αλλά και η πιο δύσκολη στην εφαρμογή. Και σαν να μην έφταναν όλες αυτές οι επιβλητικές αποχρώσεις, να σου και το colorblocking, ο συνδυασμός δύο ή και βάλε έντονων χρωμάτων στο ίδιο σύνολο, για να κάνει τα πράγματα ακόμα πιο περίπλοκα. Αλλά η Stylista, που όπως έχεις καταλάβει λατρεύει τις προκλήσεις, είναι εδώ για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και να ζωγραφίσει με χρώμα. Χρώμα πολύ, έντονο, υποδειγματικά φορεμένο. Και να πώς. Κυρίες και κυρίες, οι κανόνες που πρέπει να ξέρετε για να πετύχετε ακριβώς αυτό.

Συνδυασμός με basics, μάθημα 1ο: Το μαύρο τους πάει πολύ. Ειδικά αν η σιλουέτα σου είναι λίγο challenged από τη μέση και κάτω, ένα τοπ σε έντονο χρώμα συνδυασμένο με μαύρο παντελόνι ή φούστα θα σου «καθίσει» μια χαρά.
Συνδυασμός με basics, μάθημα 2ο: Εκτός από το μαύρο, υπάρχουν και όλοι οι neutral τόνοι -από το μοδάτο nude μέχρι το κλασικά καλοκαιρινό μπεζ- που μπορούν άνετα να προσγειώσουν κάθε έντονη απόχρωση. Δοκίμασε το φούξια φόρεμά σου με την καμπαρτίνα σου και θα μας θυμηθείς.
Colorblocking, κανόνας 1ος: Μερικές φορές, ένα πιο soft κοντράστ μεταξύ δύο τόνων που συνδυάζονται στο ίδιο σύνολο κάνει θαύματα. Απλό παράδειγμα: Η φλογερή κόκκινη φουστίτσα σετάρεται πιο «μαλακά» με ένα ροζ τοπ αντί με ένα κίτρινο τοπ. Δοκίμασέ το και θα μας θυμηθείς.
Colorblocking, κανόνας 2ος: Αγαπημένοι τόνοι με βάθος, τα γνωστά χρώματα των κοσμημάτων (το μοβ του αμέθυστου, το μπλε του ζαφειριού, το πράσινο του σμαραγδιού κ.ο.κ.) έχεις συνηθίσει να τα φοράς τον χειμώνα. Κι όμως, το καλοκαίρι μπορούν να διευκολύνουν το έργο του colorblocking. Φόρα π.χ. μια φουστίτσα στο μοβ του αμέθυστου μαζί με ένα τοπ σε έντονο πορτοκαλί και θα γίνεις διαμάντι του στυλ.

Το θαύμα των αξεσουάρ, μέρος 1ο – Εναλλακτικός τίτλος: «Η Αγία Ζώνη, μεγάλη η χάρη της». Με μια ζώνη φαρδιά, σε έντονο χρώμα, μπορείς όχι μόνο να ξε-μουντάρεις τα μονόχρωμά σου, αλλά και να κάνεις στιγμιαίο colorblocking. Απλό παράδειγμα: Παίρνεις τη φαρδιά ζωνίτσα σου σε έντονο μπλε, τη φοράς πάνω από ένα κίτρινο φόρεμα και voila, έτοιμη για έξω.
Το θαύμα των αξεσουάρ, μέρος 2ο: Είδαμε αυτά τα ριγέ τακούνια του οίκου Prada, καθώς και τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο συνδυάζουν μαύρο και όλες τις hot έντονες αποχρώσεις της σεζόν. Ένα αξεσουάρ σε αυτό το μοτίβο φοριέται για πλάκα, με κλειστά μάτια, και με όλα σου τα μαύρα-σκούρα και με όλα σου τα χρωματιστά. Πασπαρτού το παπουτσάκι – και δεν του φαίνεται, εκ πρώτης όψεως.
Το θαύμα των αξεσουάρ, μέρος 3ο: Η τσάντα σε έντονο χρώμα είναι προφανώς ένας από τους πιο απλούς τρόπους να υιοθετήσεις το trend. Κάνε τον ακόμη πιο απλό και αλάνθαστο διαλέγοντας μια τσάντα που συνδυάζει την έντονη απόχρωση με τη διαχρονική φόρμα, όπως π.χ. μια κλασική Loewe Amazona σε έντονο ροζ/φούξια.


Ανδρόγυνο – το τρικ της αρμονικής συμβίωσης: Όταν θέλεις να κάνεις colorblocking, ένας από τους πιο ασφαλείς δρόμους για να το κάνεις σωστά είναι μέσα από ρούχα απλά, απέριττα. Ένα σακάκι σε έντονο μοβ, ένα παντελόνι σε έντονο ροζ. Δοκιμασμένο, πετυχημένο.
Τηρώντας τις ισορροπίες: Η ένταση στο χρώμα και η ένταση στον σχεδιασμό είναι δύο χαρακτηριστικά που σπάνια πάνε μαζί. Απλό παράδειγμα: Ένα φόρεμα στο έντονο ροζ του κινίνου είναι αδιαμφισβήτητα κομψό όταν έχει ladylike φόρμα και κοκτέιλ μήκος παρά όταν είναι σούπερ μίνι, με εξακόσιες εξήντα σούρες, κ.λπ. κλπ.
Μαύρισε απ’ το καλό σου! Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να «στρώσει» και να δείχνει τέλεια επάνω σου μια πολύ έντονη ή μια φλούο απόχρωση είναι το μαύρισμα. Όχι τύπου μαυροτσούκαλο - μιλάμε για ένα ρόδισμα, φιλάκι από τον ήλιο και λάμψη γεμάτη υγεία. Εκεί να δεις πώς θα δείχνει το λεμονί το φωσφοριζέ ή το πράσινο το ζουζουνί επάνω σου. Μούρλια.

πηγη stylista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου